“Ezt nem tudom megtanulni, mert ehhez születni kell.” Ismerős ez a mondat? Rengeteg ember hivatkozik erre, de vajon valós tényről vagy olcsó kifogásról beszélünk? Az online tanfolyamod szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mi minden megtanulására képes az ember. Most megtudhatod, mi az igazság.

Online tanfolyamot indítani megéri

Tudjuk, mert számos helyről hallottuk már, hogy sokak véleménye szerint az emberek nem szeretnek tanulni, és pláne nem akarnak fizetni érte. Tapasztalataink szerint azonban az ilyen kifogásoknak éppen az ellenkezője igaz.

Az online oktatás, és alapvetően az információ csere egy növekvő piac. Az “infobiznisz” tehát nem egy elhanyagolandó vállalkozási modell, hanem komoly 7 számjegyű bevételt is elérhetünk a megfelelő piacképes vállalkozási ötletekkel.

Egy korábbi bejegyzésünkben írtunk arról, miért lehet megélni egy online tanfolyamból, érdemes a cikk után ezt is elolvasnod. 🙂

Az emberek többségét ugyanis folyamatos tudásvágy hajtja. Minden nap jobbak akarnak lenni, mint amilyenek az előző napon voltak. Vannak vágyaik, céljaik, problémáik, amik eléréséhez, megoldásához sok esetben egy új készség elsajátításán át vezet az út. Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy vajon minden iparág sajátosságai taníthatóak-e?

Vannak dolgok, amiket nem lehet megtanítani?

Bizonyára te is hallottad már másoktól, hogy “ehhez születni kell, ezt nem lehet megtanulni”. De vajon tényleg igaz ez a kifogás?

Egy bizonyos K. Anders Ericsson elmélete szerint nem. A svéd pszichológus azt állítja, 10.000 óra alatt bármit profin megtanulhatsz. Ez azt jelenti, hogy 3-4 évnyi mindennapos gyakorlással profi sakkozó, zongorista vagy grafikus lehetsz.

Még fontosabb, hogy megfelelő szorgalommal és hozzáállással az iparágad szakértője lehetsz. Azonban tudd, hogy a szakértői státusz eléréshez nem szükséges profinak lenned – hiszen nem nemzetközi versenyeket szeretnél nyerni, csupán kiszolgálni a célpiacodat, értéket teremteni, megoldást adni a saját stílusodban.

Josh Kaufman azonban továbbmegy és azt állítja, alapszinten 20 óra alatt is bármit meg tudunk tanulni.

Számos pedagógus és pszichológus rámutatott már, hogy bármit képesek vagyunk megtanulni, az egész pusztán motiváció, kitartás és tanulásmódszertan kérdése.

Nagyon sok múlik azon, hogyan tanítunk

Jelenleg világszerte hiány mutatkozik a megbízható, önállóan dolgozni képes szakemberekből. Ezért sokan a mai generációt hibáztatják, pedig valójában az oktatási rendszer szűklátókörűsége a hiba oka.

Egyszerűen nem vesszük figyelembe, hogy a világ mennyit változott azóta, mióta a jelenlegi oktatási rendszer kialakult. Ez azonban számodra előnyt is jelenthet, ha ugyanis egy hatékony, működőképes online tanfolyamot tudsz indítani, a kurzus idővel önmagát fogja eladni.

 

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.