A technika rohamos fejlődésével az emberi tudásszomj is növekszik. A régi metódusokat újak váltják fel, és ez nem csak a társas kapcsolatokra és a munkahelyekre, hanem a tanulási formákra is kifejti hatását. Éppen ezért váltak napjaink egyik legjövedelmezőbb üzleti modelljeivé az online kurzusok. Megmutatjuk, mik az online oktatás alapjai, és az ezzel kapcsolatos legnagyobb tévhitek.

Hogyan kezdjek bele?

Egy korábbi bejegyzésünkben említettünk 4 nyomós okot, miért kell neked is online tanfolyamot indítanod. Ha egy kis motivációra, kezdeti lendületre van szükséged, mindenképp olvasd el!

Tudjuk, hogy eleinte rengeteg kérdés és kifogás fogalmazódik meg benned, de ne aggódj, ezzel mindenki megküzd saját vállalkozása indításakor. Nem is csoda, hiszen egy új terep, új vállalkozási forma, amibe készülsz belevágni. Az ismeretlen mindig ijesztő egy kicsit, de mellette izgalmakkal teli is, mert új lehetőségek felfedezése előtt állsz.

Az első feladatod, hogy átgondold, milyen pluszt tudsz adni jövőbeli követőidnek. Mi az a hozzáadott értéked, amitől egyedivé válsz, és olyat nyújthatsz nekik, amit máshol nem tapasztalnak meg?

Alapvetően egy online tanfolyam, – mivel infobizniszről beszélünk – szorosan kapcsolódik a személyedhez. Te vagy az egész vállalkozásod középpontja, a Te tudásodra, a Te személyes tulajdonságaidra épül mind a tananyagod, mind pedig a branded tekintetében. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mutasd meg ki is vagy valójában, add önmagad, mert a cél olyan embereket vonzani, akik téged, a Te stílusodat veszik meg.

Biztosan van a szakterületednek olyan pontja, amelyben igazi szakértő vagy, koncentrálj erre a részterületre! Ez egy önismereti feladat is egyben, hogy tudd meghatározni, mik az erősségeid és miben kell még fejlődnöd. Ha megtaláltad, mik azok a pontok, amikben kiemelkedő vagy, építsd erre a kommunikációdat. Mondd el egyértelműen, hogyan tudod szolgálni a célközönségedet, és miben számíthatnak rád.

Ezt követően ki kell derítened, milyen tanfolyamokra vágyik a célközönséged. Ha megvan a konkrét réspiac, és körvonalazódtak a témák is, nekiláthatsz a saját online tanfolyamod leckéinek megtervezéséhez.

Amint látod, komoly mennyiségű tudásanyagot halmoztunk fel, amiket ingyenesen elérhetsz blogunkon. Ha azonban gyorsabb eredményt szeretnél, kérheted a személyes segítségünket is online terveid megvalósításához.

3 tévhit, aminek nem szabad bedőlnöd

1. “Az online oktatás könnyű pénzkereset.”

Téves, igenis sokat és keményen kell dolgoznod a saját tanfolyamodon. Egyetlen vállalkozás beindítása sem könnyű feladat, hosszútávon sikeresnek lenni vele pedig főleg. Az online vállalkozási forma is megkövetel bizonyos készségeket, de a jó hír, hogy semmi olyan tudást, képességet nem igényel, amit ne sajátíthatna el bárki egy kis szorgalommal és akaraterővel.

Például egy ilyen lépésről lépésre útmutatással a kezedben, mint amit a Teaching Business Mastery online kurzusunk ígér, a szorgalmad, tenni akarásod mellé segítő kezet nyújtunk, hogy magabiztosan tudd elsajátítani azokat a készségeket, amikkel sikeres online tanfolyamot indíthatsz és működtethetsz.

2. “Az online kurzusok teljesen önműködőek.”

Alapvetően a legtöbb folyamatot valóban lehet és kell is automatizálni, de ez nem azt jelenti, hogy neked mint vállalkozónak semmi dolgod nem lesz az online tanfolyamoddal. Azokat a folyamatokat kell automatizálni a megfelelő eszközök beépítésével, amik folyamatosan ismétlődő, visszatérő feladatok. Ilyen például a hírlevél küldés, rendeléskezelés, számlázás stb. Minden olyan munkafeladatot, amit egy gép is el tud végezni, ráadásul gyorsabban és precízebben, azt nem is szabad embernek végeznie.

De az embert, aki az egész vállalkozást összetartja, működteti, fejleszti soha nem lehet kiváltani.

Az automatizmusok arra jók, hogy egy rakás feladatot levegyenek a válladról, hogy az igazán hasznos teendőkre tudj koncentrálni.

 Néha bele kell nyúlnod a folyamatokba, a tananyagaidat frissítened kell, nem beszélve a folyamatos tartalom gyártásról. A célközönséged igényli az újabb és újabb tartalmakat, és ki kell elégítened tudásszomjukat. Ha te nem teszed meg, hát megteszi majd más. 🙂 A vállalkozásodat folyamatos mozgásban kell tartani, különben hamar lecseng, és elveszted a követőidet.

3. “Az emberek nem fizetnek azért, hogy tanulhassanak.”

Valójában igenis szívesen költünk tanulásra. A tudás a legértékesebb nyersanyagunk, akik ezzel nincsenek tisztában, nem részei a célcsoportodnak. Az ember alaptermészete a folyamatos fejlődésre való törekvés, az új ismeretek megszerzése. Újabb és újabb célokat tűzünk ki magunk elé, hogy fejlesztve önmagunkat elérjük azokat.

Az online oktatás pedig eltörölte a földrajzi korlátokat, határokat, hiszen már bárhonnan tanulhatunk, bárkitől. Akár egy tengerentúli szakértő tanításait is elhozhatod otthonodba, hogy a kényelmes foteledből egy laptoppal az öledben feldolgozd a tananyagot.

Másik oldalról nézve pedig a világ bármely pontján élő célközönségednek nyújthatsz szakértői segítséget egy online tanfolyammal anélkül, hogy kitennéd otthonról a lábad, elutaznál egy másik országba és személyes idődet, jelenlétedet igényelte volna a szaktudásod megosztása.

Ha úgy érzed, igazi profi vagy a saját szakterületeden, érdemes pénzre váltanod a szaktudásod. Egy online tanfolyam növelheti a szakmai hírneved, passzív bevételi forrásként is működik, és az egyik legjobb tartalommarketing-eszköz. Töltsd le ingyenes útmutatónkat, és indítsd el saját online tanfolyamod!

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük