Komoly problémát jelent számodra, hogy jelenleg kizárólag aktív bevételi forrásokkal rendelkezel. Van egy vállalkozásod, esetleg vállalsz offline szakmai oktatásokat, de ezzel csak akkor keresel pénzt, amikor aktívan dolgozol. Ezért beláttad, hogy szükséged van egy online kurzus elkészítésére, mely passzív bevételi forrásként működik. Belekezdenél, de nem tudod, mennyi időbe telik?

A fenti kérdésre sajnos nincs egyetemes jó vagy rossz válasz. Ismerünk olyan vállalkozót, akinek a piaca lehetővé tette, hogy egyetlen nap alatt összerakja online minikurzusát. Azok számára viszont, akik sokrétű, bonyolult szektorban tevékenykednek, ezért részletes, mindenre kitérő online tanfolyamot kell alkotniuk, ez a folyamat akár hónapokba is telhet.

Nem mindegy, honnan kezded

Amennyiben már rendelkezel előre elkészített tartalmakkal, például blogbejegyzésekkel, eBookkal, podcastekkel vagy videókkal, nyugodtan felhasználhatod őket a kurzusodhoz. Ezzel máris heteket vagy hónapokat spóroltál meg magadnak, hiszen ezeket a tartalmakat nem kell újra előállítanod. Még könnyebb dolgod van, ha rendelkezel prezentációkészítő tapasztalattal, így gyorsan tudsz új tananyagokat fejleszteni.

Bárhonnan is indulj egy alapos tervezésre mindenképpen szükséged lesz. Ezt nem érdemes megspórolnod, mert láthatóan hatékonyabban fogod tudni építeni az online tanfolyamodat, ha van egy konkrét megvalósítási terved, ami vezet. Erre legalább 1 teljes napot szánj. Gondold végig, mi a célod, hova szeretnél eljutni és mennyi idő alatt. Ez alapján fogod tudni meghatározni a napi, heti, havi teendőket.

Attól is függ, mennyi időt szánsz rá

A saját online kurzusod a későbbiekben rengeteg időt és energiát spórol majd neked. Ezt az állapotot azonban egy igen komoly és időigényes munkafolyamat előzi meg. Feltételezzük, nem tudsz napi 8 órában az online tanfolyamodra koncentrálni.

Azt javasoljuk, ütemezd be, hogy hetente mikor foglalkozol a kurzus kialakításával. Ehhez mindig tartsd magad. Ha valamit nem érzünk égető fontosságúnak, hajlamosak vagyunk halogatni az elvégzését. Már heti 1-2 óra munkával is jelentősen gyorsabban fogsz haladni, mintha mindig arra várnál, mikor lesz egy teljes napod a tanfolyam összeállítására.

Egy online tanfolyam elindítása nem egy rövidtáv futáshoz, sokkal inkább egy maratonhoz hasonlítható. Igaz, kellő befektetett munkával akár 1-2 hónap alatt is el tudsz jutni az első bevételekig, az alacsony induló költségeknek köszönhetően pedig gyorsan profitot fogsz tudni termelni. De ha igazán nagyra szeretnél nőni, akkor az egy hosszabb folyamat, ami következetes munkával, napról napra építhető fel.

Haladj lépésről lépésre, legyél türelmes, mert a hosszú, kitartó munka után vár rád egy sokkal szabadabb, kötetlenebb vállalkozói lét: egy stabilan működő online tanfolyam, amiben a bevételeid nagyobb részét már nem az fogja meghatározni, hány órát dolgozol egy nap. Az online tananyagaidból származó passzív bevétel megnyitja a lehetőségeket, amit neked is meg kell tapasztalnod! 🙂

Mindig elindulni a legnehezebb, főleg akkor, ha egy teljesen új dologba vágsz bele, amiben még nincs tapasztalatod. De ne aggódj, nagyon hamar bele lehet tanulni az “online vállalkozásdiba”, a megfelelő eszközökkel és útmutatással játszi könnyedséggel sajátíthatod el a sikeres online tanfolyamokhoz szükséges készségeket. A segítségünkre mindenképpen számíthatsz, hiszen küldetésünk, hogy Magyarországon is fellendítsük az online tanfolyamok piacát, és lépésről lépésre segítsünk Neked a gyakorlati megvalósításban.

Miután letetted az alapokat, elindulnak az első eladások, és gyűlni fognak az elégedett online diákok. Te pedig büszke leszel magadra, amiért belevágtál, és elérted a kitűzött célodat, bármennyi ideig is tartott.

Ha elfogadsz tőlünk egy tanácsot, a cikk elolvasását követően rögtön belefogsz a saját online tanfolyamod elkészítésébe. Ebben komoly segítségedre lesz a 10+1 lépéses útmutatónk a sikeres online tanfolyamodhoz, melyet most ajándékba adunk neked.

Kérdéseiddel pedig fordulj hozzánk bátran, készséggel segítünk neked, akár a cikk alatti komment részben, akár e-mailben.

 

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük