Napi 8-10 órában dolgozol, de mégsem érzed, hogy egyről a kettőre jutnál. Reggelente felkelsz, és úton a munkahelyedre vagy éppen az első találkozódra azon gondolkodsz, mennyi időt spórolnál meg csak azzal az 1-2 órával, amit az otthon-iroda-otthon útvonalon fecsérelsz el. Folyamatosan motoszkál benned, hogy a jelenlegi helyzet nem rejt új kihívásokat, nem ad továbblépési lehetőségeket. Egy valódi ugródeszkára vágysz, ahonnan már beláthatóak a korábban támasztott elképzeléseid. Gondoltál már arra, hogy nyiss az online felé, és online kurzust készíts?

Ha korábban még nem jutott eszedbe vagy csupán még nem mertél belevágni, elmondjuk, tapasztalataink alapján miért éri meg belevágni egy online kurzust felépítésébe.

#1 Sosem volt még ilyen magas órabéred

A legfrissebb HR kutatások szerint Magyarországon nettó 1000 Ft-os órabér alatt csak nagyon kevesen vállalnak munkát. Lehet, hogy te ennek a bérnek a dupláját keresed, de még az is csak aprópénz ahhoz képest, amit egy online tanfolyam indításával elérhetsz. Az online oktatási iparág egy 107 millió dolláros szektor.

Gondolj bele, az oktatói óradíjad többszörösét is megkeresheted egyetlen óra alatt, hiszen az online oktatóanyagod helyetted (is) tanít.

#2 Sokat spórolhatsz a kezdőtőkén

Ahhoz, hogy összeállítsd saját online tanfolyamod, nem kell többszázezres beszerzéseket és projektindító fejlesztéseket vásárolnod. A legfőbb befektetésed a tanfolyamod összeállítására szánt időd és a megszerzett szaktudásod lesz. Nem állítjuk, hogy anyagi befektetés nélkül elkészülhet a tanfolyamod, viszont lényegesen alacsonyabb költségekkel számolhatsz, mintha egy hagyományos vállalkozást indítanál. Ráadásul a profi megjelenésről sem kell lemondanod.

A Finance for entrepreneurs tulajdonosa, Lili Balfour szerint egy könyv megírásával egyenlő egy komplett online tanfolyam összeállítása. Szerintünk egy kicsit árnyaltabb a kép. Ha például folyamatosan vezetsz szakmai blogot, máris megvan az online kurzusod gerince. Egy online tanfolyam általában 90 nap után hozza az első bevételt, 120 nap elteltével pedig már komoly profitra tehetsz szert vele. Persze az, hogy mennyi idő alatt fogsz tudni elindulni, attól is függ, hány órát tudsz hetente az online tanfolyamod beindítására fordítani, a megtérülést pedig főként a marketinged fogja meghatározni.

#3 Határtalan növekedési potenciál

Összeállítottad a saját online tanfolyamod. Működik a weboldal, elkészült az online tananyagod, lejátszhatók a videók és a hanganyagok. Az értékesítési tölcséred csak arra vár, hogy megérkezzenek a potenciális érdeklődőid, diákjaid. Ettől a perctől már csak a bevételeidet kell számolnod, hiszen a kurzus előállítási költsége 10.000 emberre is ugyanannyi marad, mint 10 főre. Csupán a bevételeiden látod majd a különbséget. 🙂 A munka nagyobb részét egyszer kell csak elvégezned, egyszer kell jól felépítened az értékesítési folyamatot, a tananyagot, és utána hosszútávon, újra és újra profitálni fogsz a kész online tanfolyamodból.

+1 Munkahelyből lifestyle business

Ne mondd, hogy sosem gondoltál még arra, milyen lehet a Costa Bravan Mai Tai-t szürcsölgetve pénzt keresni. 🙂 Egy profin összeállított, ütős online tanfolyammal a zsebedben ez sem megvalósíthatatlan álom többé. Persze itt nem arra gondolunk, hogy munka nélkül, a lábadat lógatva felépül és magától működik majd az online vállalkozásod, de azt tapasztalatból állíthatjuk, hogy egy online tanfolyammal helytől és időtől függetlenül tudsz dolgozni. A legtöbb folyamat online automatizálható, az elkészült tananyagod pedig helyetted (is) tanít. Csak rajtad múlik, hogy mire használod az évek során megszerzett szakmai tudásod.

Ha szeretnél a magad által beosztott munkaidőben, otthonról, a nap minden percében értéket teremteni és pénzt keresni, kérd ingyenes útmutatónkat a sikeres online tanfolyamod megalkotásához.

2 hozzászólás
 1. Szabó Ilona
  Szabó Ilona says:

  Érdekes téma, ami felcsigázta az érdeklődésemet. Már egy ideje ezen a vonalon gondolkozom, de még mindig nincs “kiforrva”!

  Válasz
  • Kerényi Péter
   Kerényi Péter says:

   Köszönjük, hogy írtál Ilona! 🙂 Szuper, hogy te is gondolkozol egy saját online tanfolyamban. Ha foglalkozol vele rendszeresen, egyszer biztosan meg fog születni a végleges, kiforrott ötlet. Nem versenyfutás, hiszen egy életre szóló, kötetlenül működtethető vállalkozás vár rád, amire érdemes időt szánni.

   Viszont nem is szükséges teljesen kész lenned az ötlettel, csak el kell indulni azzal, ami már jelenleg is rendelkezésedre áll, a többi pedig épül majd közben az új tapasztalatok által. 🙂

   Ha tudunk segíteni az elindulásban, keress meg minket bátran!

   Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük