Valószínűtlen, hogy sok olyan embert ismersz, akinek nincs számítógépe, laptopja, okostelefonja vagy táblagépe. Nagyon kevesen vannak, akik napi 2-3 óránál kevesebb időt töltenének el internetes tartalmak böngészésével. Tekerjük vissza egy kicsit az időt, ugyanis 2016-ban a világon majdnem minden negyedik embernek volt már okostelefonja. Ez pedig teljesen átírja a vállalkozásokra vonatkozó játékszabályokat is.

Már itthon is egyre többen vásárolnak online

A Google egy 2015-ös, Magyarországra vonatkozó kutatásából kiderül, hogy a rendszeresen internetezők mintegy 72%-a vásárol is az interneten. A magyar vásárlók több mint fele (67%) pedig online kutatást végez, mielőtt vásárlásra adná a fejét. A Google kutatásából kiderül továbbá, hogy a legtöbben azért döntenek az online vásárlás mellett, mert kényelmes.

Nem csak az ügyfélnek kényelmes, hanem neked is

Hányszor fordult már meg a fejedben egy-egy reggel, hogy visszafordulsz az ajtóból, lerakod a laptopod, felkapod az edzőtáskád, és inkább elmész edzeni, hogy a teremben gyűjts új ötleteket?

Egy online vállalkozás üzemeltetése ezt is lehetővé teszi. Hiszen nem kell nap mint nap egy irodában vagy üzlethelyiségben gürcölnöd. Az online vállalkozásod útjait a nappalidból vagy a kedvenc kávézód teraszáról is egyengetheted. Ha elutazol, nem kell arról szólnia a teljes nyaralásodnak, hogy elmenekülsz a világ és a munka elől, mert most van időd élni, most van időd magadra.

Ha online vállalkozást indítasz, akkor egy igazi lifestyle businesst fogsz képviselni. Imádni fogod, amit csinálsz, és a kötetlenség, a változatos munkakörnyezet folyamatosan inspirálni fog és új ötleteket ad a fejlődéshez. Tapasztalatból állíthatjuk, hogy teljes kötetlenséget élvezhetsz egy online vállalkozással. Viszlát utálatos hétfők, viszlát reggeli dugók. 🙂

Kockázatot vállalsz, amiért bőséges jutalomra számíthatsz

Kétség sem fér hozzá, hogy egy online vállalkozás beindítása kockázatos. Rengeteg pozitív tulajdonsága van, és naphosszig tudnánk sorolni az előnyeit, amit az online vállalkozásunk megad nekünk, de nem adják ingyen.

Itt most nem az anyagi részére gondolunk, hiszen az online vállalkozás az egyik legköltséghatékonyabb vállalkozási forma. Minimális induló tőkével, alacsony működési költséggel, rövid időn belül magas bevételt lehet elérni.

Ahhoz azonban, hogy mindez ne csak egy elképzelhetetelen vágyálom legyen, szükséges néhány terület megismerése, elsajátítása. Egy jól felépített stratégia, egy alaposan összeállított értékesítési tölcsér jelentősen megnövelik a sikerre való esélyeid. Érdemes ismerkedned a tartalommarketing területével is, aminek egy nagyon hatékony eszköze maga az online tanfolyam, az online oktatás. Ebben a cikkben megismerkedsz a tartalommarketinggel, és eláruljuk azt is, hogyan erősíti egy online tanfolyam a tartalommarketinged.

Biztosan neked is van olyan szaktudásod, amire fel tudsz építeni egy online tanfolyamot. Mivel egy online tanfolyam a tananyagaid által helyetted dolgozik, így még inkább élvezni fogod a szabadság és a passzív jövedelem “jótékony hatásait”. 🙂

Ha a te vállalkozási ötleted az itt megemlített 3 szektor valamelyikébe tartozik, akkor számodra nem csak lehetőség, hanem piaci elvárás egy saját online tanfolyam indítása. Ebben szívesen segítünk neked Online tréningjeinken.

Az online vállalkozások profittermelése azért jelentős, mert akkor is pénzt hoznak a házhoz, amikor te éppen alszol vagy egy tóparti házban szórakozol a barátaiddal. Egy online vállalkozás számára nincsenek záróra, reggeli nyitás vagy ünnepi zárvatartás miatt akadozó eladások. Az ügyfél akkor hagy nálad pénzt, amikor szeretne, onnan, ahonnan szeretne. Neked pedig jelen sem kell lenned a megrendelés leadásakor és lebonyolításakor, hiszen az automatizmusok jó “munkatársként” ezt a feladatot is leveszik a válladról.

Ha nem szeretnél lemaradni a piac legújabb trendjeiről, érdemes még most elkezdened a saját online vállalkozásod felépítését. Nem tudod, hogyan kezdj bele? Töltsd le ingyenes útmutatónkat, amiben 10+1 lépésben foglaltuk össze a sikeres megvalósítás lépcsőfokait.

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük