Manapság egy új életstílus jelent meg. A digitális nomádok egyre nagyobb számban képviseltetik magukat a piacon, és a közhiedelemmel ellentétben igenis komoly gazdasági erővel rendelkeznek. De hogyan profitálhatsz ebből te magad?

A XXI. század ledönti a szürke hétköznapok fogalmát

Évtizedekkel ezelőtt még az volt a módi, hogy bejártunk a munkahelyeinkre, ott töltöttünk 4-8 órát, majd hazamentünk, pihenünk egy keveset, másnap pedig minden kezdődött az elejéről. Napjainkban azonban a modern technológia lehetővé teszi, hogy ezt a formulát újragondoljuk.

Különösen az Y-generációra jellemző (1980-1994 között születettek), hogy túl szűknek érzik a határokat, és több szabadságra, önállóságra vágynak. Daniella és én is Y-generációsok vagyunk, ezért is akartunk egy olyan vállalkozást, ami megadja nekünk a korlátok nélküliséget, hogy akkor és onnan dolgozhassunk, amikor és ahonnan szeretnénk.

Sokaknál ez a kötetlenség-vágy kimerül abban, hogy a lakásukból dolgoznak és ritkán járnak be az irodába, de akadnak olyanok is, akik kihasználva szabadságukat körbe utazzák a világot, miközben pénzt keresnek. Őket nevezi a szakirodalom digitális nomádoknak.

Mi többnyire Home office-ból dolgozunk, de amikor alkotói feladataink vannak, és inspirációra van szükségünk, kimozdulunk a szabadba vagy beülünk egy kávézóba. Imádunk utazni is, felfedezni a világot, és nagyszerű érzés, hogy ebben sem korlátoz minket a munka.

A közeljövőben mindenképp célunk, hogy kipróbáljuk, milyen hosszabb időre elmenni egy másik országba, és ott élni egy kicsit. Megélni a mindannapokat, dolgozni a világ másik pontjáról. Ha kíváncsi vagy merre jártunk a közelmúltban ide kattintva megnézheted az utazásainkról készült beszámolóinkat.

Mit takar a digitális nomád kifejezés?

Képzeld el, hogy ma reggel 8-kor nem egy megbeszélésre rohansz és izgulsz, hogy el ne késs, hanem a Barcelonából Párizsba tartó repülőjárathoz taxizol éppen. Ez persze a hagyományos munkakeretek között is megtörténhet – ha szabadságra mentél. Digitális nomádként azonban ez nem kuriózum, hanem az életed szerves része.

A digitális nomádok saját laptopjukról dolgoznak, és olyan internetes munkákat végeznek, amelyekhez nem szükséges minden nap ugyanabba az irodába beülni.

Hogyan profitálhatsz ebből a jelenségből?

Lényegében kétféleképpen. Az első, hogy digitális nomádként tevékenykedve, Home office-ból, – akár külföldről is – bedolgozol bizonyos cégeknek.

Erre néhány alkalmas szakma (a teljesség igénye nélkül):

  • szoftverfejlesztés
  • coaching, tanácsadás
  • fordítás
  • tartalomírás és szerkesztés
  • online marketing
  • SEO
  • virtuális asszisztens
  • grafikus, designer

A másik, hogy felépítesz egy saját Teaching Business-t, ami az online lehetőségeknek köszönhetően biztosítani képes számodra a szabadságot amellett, hogy szaktudásoddal másoknak segítesz.

A küldetéstudatod, hogy nap mint nap újabb és újabb emberekkel oszd meg a tudásod, ezáltal javítva életszínvonalukat?

Ismerjük az érzést. Ahhoz ugyanis, hogy átadd a tudást, nem kell fizikailag is jelen lenned.

 Mi is éppen ezért alapítottuk meg a Szakértőből Mester névre hallgató módszerünket, és ezen belül is az online tanfolyamok módszertanait. Most pedig személyesen is segítünk neked abban, hogy a tiéd is felépülhessen végre.

 Ha az oktatási folyamataidat kialakítjuk és átültetjük egy ütős online tanfolyam formájába, azzal konkrétan úgy növelheted meg a tudásodat befogadó közösség méretét, hogy közben jelentősen csökkented az erre fordított idődet.

A vállalkozói siker ugyanis nem az, ha éjjel-nappal dolgozol, hanem ha megtalálod a módját annak, hogyan teremts értéket a legmagasabb szinten, és mindeközben megfelelő mennyiségű és minőségű szabadságot élvezel.

Ebben segít neked  Teaching Business Mastery kurzusunk és mentorprogramunk, amelyről többet ide kattintva tudhatsz meg.

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük