Ha megkérdezel valakit a környezetedben, mit szeretne elérni az életben, nagy valószínűséggel azt mondja, sikeres akar lenni a szakmájában. Karriert akar építeni. Sokan azonban elkövetnek egy nagy hibát, amikor karrierépítésre adják a fejüket. Elhiszik ugyanis, hogy ennek az egyetlen módja a folyamatos munkahely- és megbízáskeresés.

A szakmai ismeretség növelése

Régi igazság, hogy önmagában a szakmai tapasztalatod keveset ér, ha nincs meg az ismeretségi köröd, hogy mindezt kamatoztathasd. A Google, a Facebook és a LinkedIn korában ez hatványozottan igaz.

Érdemes tehát megbecsülnöd mindenkit, aki a szakmai tevékenységed iránt valamelyest is érdeklődik. Lehet, hogy holnap az a személy köt össze életed befektetőjével, akinek tegnap “jófejségből” segítettél egy miniprojektben.

A szaktudásod, szellemi tőkéd után a legértékesebb tőkéd a kapcsolataid. Éppen ezért törekedj arra, hogy minél több értékes kapcsolatot építs, és persze ezeket a kapcsolatokat ápold is rendszeresen, mert nem tudhatod, hogy a jövőben ki, hogyan fog hozzátenni a sikeredhez.

Segíts te is önzetlenül másoknak, ha éppen a te szaktudásodra van szükség, hidd le megéri. 🙂 Minél többet adsz, annál többet kapsz majd vissza is. Tudod, erre szokták az irigyek azt mondani, hogy “jókor voltál jó helyen”, de te pontosan tudod, hogy mennyi munkád és energiád van abban, hogy egy kapcsolat beérjen, és látványosan meglendítse a karriered.

Nem elég érteni a szakmádhoz, válj mentorrá!

A piacvezető szerep eléréséhez vezető első és legfontosabb lépés, hogy kilépj a versenytársaid árnyékából. Ehhez nem kell megreformálnod a szektort, elég ha tudatosítod a célközönségedben, hogy a te tudásod sokrétű, megbízható, alapos és egyedülálló. Persze nem elég mondani, csak mert jól hangzik, meg is kell mutatni. Ha mindez nem igaz, hamar bedől majd a Pünkösdi királyságod.

A legjobb módszer, ha sokak számára elérhető online tanfolyamok formájában mutatod meg a világnak, mennyi tudást halmoztál fel az adott iparággal kapcsolatban.

Ha egy autószerelő oktatóvideókban árulja el az ipar féltve őrzött titkait, máris piaci előnyre tesz szert. Ettől még nem lesz mindenkiből autószerelő, a mentori státusznak köszönhetően viszont idővel áradnak majd a megrendelések. Ő lesz a szakma szakértője, akihez az emberek szívesen fordulnak segítségért, hiszen nem csak csinálja, hanem oktatja is.

Így vágj bele

Első lépésként fogadd el tőlünk ajándékba ingyenes útmutatónkat az online tanfolyam készítésről. Ebben segítünk feltérképezni a vállalkozásodban és a szakmádban rejlő lehetőségeket. Együtt megállapítjuk a szükséges kezdőtőkét, majd vévigvezetünk az online kurzusodhoz vezető úton.

Ha pedig már úgy érzed, készen állsz létrehozni a saját online tanfolyamod, Online tanfolyamainkon gyakorlati tippekkel és útmutatókkal, együtt állíthatjuk össze online tananyagaid.

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük