[INSPIRÁCIÓ]

Kozmetikusból Lélekszépítő – Interjú Vörös Gyöngyivel

Gyöngyi egy nagyon kedves mentoráltunk, akivel már a megismerkedésünk elején is éreztük a közös hangot. Igazi álom megvalósító Nő, aki kifogyhatatlan energiával rendelkezik.

Saját szépségszalonjának – cégvezetői feladatai mellett – aktív tagja is, mint kozmetikus, de a visszajelzések alapján, ő nemcsak egy kozmetikus. Vendégeivel való kapcsolata nagyon személyes. Gyöngyi szavaival élve, Lélek(sz)építőként is tevékenykedik.

Teaching Business ötletének megszületését is az a felismerése ihlette, hogy a hozzá forduló nőknek nemcsak egyszerűen külső szépülésre van szükségük. Komoly lelki kérdésekkel fordultak hozzá, amikre szeretett volna minél nagyobb segítséget jelentő, szakszerű válaszokat adni, miközben felfedezte, hogy az életfeladatunk megtalálása, az életközepi válság, összességében a lélek témái szenvedélyesen érdeklik őt.

Gyöngyiben a vendégei azt a mentort, támogatót találták meg, aki segít nekik abban, hogy az “életközép”-re ne válságként tekintsenek, hanem egy olyan változás lehetőségeként, ami csodálatos dolgokat hordoz magában.

Erről az útról és a Teaching Businesse megvalósításáról kérdeztük Gyöngyit.

Gyöngyi, kérlek mutatkozz be! Ki vagy és miben vagy szakértő?

Vörös Gyöngyi vagyok, 30 éve kozmetikus, aki pont egy olyan időszakban valósította meg az életét gyökeresen megváltoztató régi nagy álmát, amikor a legtöbb nő kétségbeesetten küzd az életközépi válság nagy kihívásaival.

Egy segítő-motiváló bizalmas mentor, aki saját példáján keresztül segíti az életközépi válságban szenvedő nőkből kihozni a maximumot.

A 30 év alatt nemcsak szépítője lettem a vendégeimnek, hanem olyan segítő-motiváló bizalmas barátnővé váltam, akit nagyon hamar beavattak a titkaikba, félelmeikbe, küzdelmes kihívásaikba.

2018-ban végre iskolai keretek között is elkezdhettem a pszichológiával kapcsolatos tanulmányaimat. Ma már a tanácsadásom alapját a humanisztikus és transzperszonális pszichológia, mélylélektan, fejlődéslélektan, Wilberi integrál pszichológia, kognitív terápia, pszichoszomatika, analógiás asztrológiai és a numerológiai rendszerek képezik.

Tapasztalatomat és tanulmányaimat ötvözve segíthetem ki a nőket a rettegett életközépi válságból úgy, hogy a VÁLTOZÁS egy lehetőségekkel teli inspiráló utazássá váljon számukra.

Mivel foglalkozik a vállalkozásod/Teaching Businessed?

Szépségszalonom a Dermisz Kozmetika után szabadon, “DERMISZTIKA” márkanévvel indítottam el a Transzperszonális Életút Tanácsadói tevékenységemre épülő vállalkozásomat. A Dermisztika a 30 évnyi saját élményre és tapasztalatra épült életfilozófia is egyben.

Metodikája és nyelvezete az én szemüvegemen át mutatja be a Lélek és az Elme működésének a mindennapi életünkre gyakorolt hatásait. Megmutatja a személyes Sosfeladatot, rávilágít a nehézségekre, kihívásokra, erősségekre és a lehetőségekre. Feltárja a személyiség kialakulásának előzményeit, mintázatait, viselkedésünk mozgatórugóit, a minket körülvevő világ működésének törvényszerűségeit, és mindeközben a lelket kozmetikázva segít a teljesebb, tudatosabb boldogabb élet felé.

Mi a küldetésed, a víziód, amit megálmodtál magadnak és a vállalkozásodnak?

 • A küldetésem,

  hogy segítsem a Nőket abban, hogy hozzám hasonlóan rátaláljanak az életüket energiával, boldogsággal feltöltő SORSFELADATUKRA. Sorsfeladatom szerint élni, stressz mentesen, bizonyítási vágy és megfelelési kényszer nélkül, számomra különlegesen felemelő, és nagy energiákat megmozgató állapot. Ezért ennek elérésében másokat is szeretnék segíteni.

Mi volt a 2019-es év legnagyobb sikere számodra, ami inspiráló lehet az olvasók számára is?

Több évig tartó “fantáziálgatás” után végre belevághattam a szaktudásomra, tapasztalatomra épülő Teaching Businessembe, és létrejött a dermisztika.hu, kiforrott szolgáltatás portfolióval a megfelelő célpiac számára.

Mentoraim, Daniella és Péter bíztatására megírtam a “LÉLEKIRÁNYTŰ” című önismereti és döntésmegerősítő útmutatót a tudatosabb élethez, melyre hihetetlen sok nagyon pozitív visszajelzést kaptam.

Mielőtt találkoztál velünk, hogyan teltek a mindennapjaid, és mi volt a legnagyobb problémád, amivel szembenéztél?

Reggeltől estig dolgoztam, a 30 év alatt több ezer vendég lelkét ápoltam, akkor még a bőrén keresztül.

 • Valódi kihívás egyszerre dolgozni is,

  közben értő figyelemmel fordulni a vendég aktuális lelki, családi, és párkapcsolati problémája felé. Miközben segítő szándékú tanáccsal látom, el alapvető elvárás az is, hogy az éppen készülő sminktetoválása is kifogástalan legyen… nem egyszerű kombináció. 🙂

Eközben persze jól tudtam, hogy sokkal több kell a problémáinak megoldásához, az adott élethelyzet megváltozásához… Sokkal mélyebbre kell ásni, a valódi probléma gyökeréhez kell lenyúlni és azt kielemezni. Nos, erre sem a helyzet, sem a kompetenciám nem volt alkalmas.

Hiába buzgott bennem a segítő szándék, a rengeteg kreatív ötlet, mint egy kitörésre váró vulkán, az átadott energiám, motivációm így legtöbb esetben a kezdeti lelkesedéshez volt csak elég.

Gyöngyi szépségszalonjába napi szinten jöttek/jönnek a szépülni vágyó nők. A kezelések során azonban ráébredt, hogy a hozzá forduló nők nemcsak kívül, hanem belül is szeretnének változni, szépülni, ő pedig segíteni akarja őket ebben. Mivel Gyöngyinek szenvedélye a szakmája, élvezettel dolgozott, akár napi 10 órát is, de rá kellett jönnie, hogy ez hosszú távon nem tartható. Időt és lehetőséget kell biztosítani a saját fejlődési útjára is ahhoz, hogy hosszú távon boldog lehessen. A döntést nem halogathatta sokáig, ugyanis a túlhajszolt munkavégzést egészségügyi problémák követték…

Vissza tudsz emlékezni egy konkrét eseményre, felismerésre, arra az igazi mélypontra, ami által megszületett benned az elhatározás: Ez nem mehet így tovább, változtatnom kell!?

Sajnos a nagy elhatározás nálam már kórházi ágyon született meg… Mint az életben mindig, ha időben nem vesszük észre a “jeleket”, akkor egy trauma vagy tragédia kell ahhoz, hogy a változás bekövetkezzen.

 • Munka és teljesítménymániás vagyok, ami meg is bosszulta magát.

  Kétszer is olyan “mélypontra” kerültem, ami sajnos egészen a kórházi ágyig juttatott, amikor tényleg ezt mondtam “Ez nem mehet így tovább, változtatnom kell!”

A második mélypont után azon dolgoztam, hogy legyen időm megtanulni mindent, ami ahhoz kell, hogy szilárd alapokra építkezzek, és az eddigi tapasztalataimra alapozva kidolgozhassak egy érthető online tanfolyami tematikát, ami az én személyes jelenlétem nélkül is tud dolgozni, több szabadidőt teremtve számomra.

Miután elhatároztad, hogy változtatsz, voltak próbálkozásaid, tévutak, amik nem vezettek sikerre?

Elég céltudatos vagyok és nagyon jók a megérzéseim, így csak nyitott szemmel kellett járnom, hogy észrevegyem a lehetőséget. Rátok pedig már 2016-ban figyeltem fel, amikor elindítottátok az első profi online tanfolyam készítéséről szóló mentorprogramotokat. Akkor viszont még nem volt minden feltétel adott ahhoz, hogy az elképzelésem szerint ebbe belevághassak.

Mi hozta meg az áttörést?

Meggyőződésem, hogy nincsenek véletlenek, és lám, egyszer csak megérkezett tőletek egy ellenállhatatlan e-mail: “Oszd meg a világgal szaktudásod. Élj TÖBBET. DOLGOZZ KEVESEBBET.” Na, pont erre vártam! Az email pontosan olyan formában, olyan dizájnnal, azzal az üzenettel jött, amire nekem ott és akkor szükségem volt.

Voltak személyes hátráltató tényezőid, amik ellenére belevágtál a Teaching Businessed megvalósításába?

Igen, az időhiány. A szépségszalonom mellett nehéz volt megfelelő időt szakítani erre a munkára, de a tőletek kapott folyamatos segítség és inspiráció jó húzóerő volt. Utazásaitok bemutatása pedig olyan szuggesztív erővel hatott rám, hogy az utazással kapcsolatos legmerészebb álmaim is valóra váltak.

Gyöngyivel nyáron (2019) kiderült, hogy közös hobbink is van. Követte Instagramon az éppen Horvátországi nyaralásunkat, és látta, hogy aznap SUP szörfözés volt a program. Azonnal írt is, hogy ő is hamarosan megy szörfözni.

Egy vállalkozást csak úgy érdemes építeni, hogy az önazonos legyen. Vállalnod kell önmagad, meg kell mutatnod, ki vagy, hiszen csak így tud kialakulni közted és mentoráltjaid között valódi kötődés és kapcsolat. Másokat inspirálni pedig csodálatos érzés!

És ki tudja, jövő nyáron talán egy közös szörfözést is összehozunk. 🙂

Mi volt a legnagyobb nehézség, amivel szembe kellett nézned az elképzelésed, a Teaching Businessed megvalósítása során?

Nekem a legnagyobb kihívást az okozta, hogy a megszerzett 30 évnyi tapasztalatot, és a tanulmányaim során a fejemben felhalmozódott tudásanyagot érthető és inspiráló tanfolyami anyaggá gyúrjam.

Tudom, egy ilyen vállalkozás esetén a legnagyobb kihívást mindig a hitelesség megteremtése, illetve a célpiac megtalálása okozza, de ezzel nem voltak problémáim, hisz a célpiacom “prototípusa” az 50+ évemmel én magam vagyok. Az a szemlélet és gondolkodásmód, amit a tanfolyamaimmal át szeretnék adni, az pedig a sajátom, ami szerint, és ahogyan élek.

Gyöngyi szintén attól tud igazán hiteles szakértő lenni, hogy a vállalkozása önazonos. A saját életének minősége és tudatossága az alapja annak, hogy ebben segít másokat. Nemcsak könyvekből tanulta meg azt, amihez ért, hanem a saját életén keresztül tapasztalta meg, mit hogyan érdemes csinálni. Mélyen ismeri a célközönségének problémáit, hiszen hasonlóak ő hozzá.

Ma már több 1000 nő fordul Gyöngyihez segítségért, fogadják őt mentoruknak, de természetesen az ide vezető út sem volt sétagalopp. A nehézségek, kihívások minden vállalkozó életében jelen vannak.

Amikor nehézségekkel nézünk szembe, mindig van egy belső hang, ami azt súgja, Add fel… mert:

 • Nem vagy hiteles.
 • Nem vagy szakértő.
 • Nem vagy erre képes.
 • Az emberek számára nem érték a tudás, ami a birtokodban van.
 • Stb.

Számodra mi volt az a dolog, ami miatt esetleg majdnem feladtad a célodat?

A maximalizmusom, mert valami nagyon újat, valami egészen mást akartam létrehozni. Sokat küzdöttem, mire beláttam, hogy nem a témában kell újat alkotni, hanem csak meg kell találni azokat az embereket, akik pont tőlem és pont úgy akarják hallani a problémáikra a megoldást, ahogy én tudom csak nekik nyújtani, Ők pedig mindig a közelemben vannak, amikor kell. De lehet, hogy sokszor csak a kezdő lendületet kell megadnom nekik.

Mit tanácsolnál az akkori ÉNednek ezzel kapcsolatban?

Hogy higgyem el, hogy abból amit én már tudok, egy kevés is elég annak, aki még nem tart ott, ahol én.

Hogyan tudtunk téged támogatni a megvalósítás során?

A mentorációtok nagy segítség volt a kezdeti lépéseknél. Bármikor fordulhattam hozzátok, ha kérdésem volt, és rövid időn belül olyan szakmai választ kaptam, amivel folytatni tudtam a munkát.

Hogyan nézett ki a megvalósítás időszaka? 1 mondatban hogyan jellemeznéd? 🙂

Számomra nagyon lelkesítő volt, mert imádok ötletelni, kreatívkodni.

Hol tartasz most az úton? Hol tart a Dermisztika?

Tavaly nyáron elkészült az új tevékenységemet bemutató weboldal, rajta az ingyenesen letölthető Lélekiránytű eBookkal. Ekkor bejelentettem a vendégeimnek személyesen, Facebookon, illetve hírlevélen keresztül a hírt, hogy eljött az idő, hogy továbblépjek, és vendégeim arcának szépítése után lélek(sz)építőként is hatékonyabb legyek.

Mit érzel, amikor arra gondolsz, Sikerült, megteremtettem a lehetőségét mindannak, ami a víziómban szerepel!?

 • Eufórikus érzés!

  Valóban hatalmas energia tud ilyenkor felszabadulni, amiből bármikor lehet meríteni, töltődni. Egy felnőtt ember kb. 7×1018 Joule energiával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha minden egyes sejtünk energiája egyszerre szabadulna fel, az 30 hidrogénbomba erejével lenne azonos! Ilyenkor valóban lehet érezni a bennünk szunnyadó hatalmas erőforrásnak a jelenlétét.

Vannak már számokkal vagy visszajelzésekben mérhető sikerek? Ha igen, mik ezek?

A bejelentés után rengeteg pozitív, sőt kizárólag csak pozitív visszajelzést kaptam. A feliratkozókból azonnal kialakult a személyes konzultációra váró klientúrám, illetve az online tanfolyamokra igényt tartók csoportja.

Mik azok az előnyök, amik miatt belevágtál a Teaching Businessed felépítésébe, és amiket most megvalósulni látsz az életedben?

Az egyik szempont kifejezetten az volt, hogy több időm legyen magamra. Hogy úgy tudjak segíteni, a tapasztalataimat megosztani, motiválni, hogy ne kelljen hozzá feltétlen a személyes jelenlétem. A másik pedig az, hogy a hozzám fordulókat megszűrhessem, ill. megfelelően felkészíthessem a személyes tanácsadásra.

Mik a tervek 2020-ra?

Már folyamatban is van egy 150 m2-es szépségszalon kivitelezése, mely az új tevékenységemmel kibővülve új nevet is kapott: DERMISZ beauty & soul clinic. Továbbá az év első felében elindulnak online tanfolyamaim is.

Útravaló üzenet az olvasóknak? 🙂

Ha félig kész, akkor is indítsd el a saját vállalkozásodat, Teaching Businessedet, hogy a visszajelzéseket, építő javaslatokat mielőbb be lehessen építeni. Ne várj tovább. “Ami előttünk és mögöttünk áll, semmiség ahhoz képest, ami bennünk rejlik. Ha feltárjuk belső világunkat, csodálatos dolgok történhetnek.”Henry Davis Thoreau

Egy régi álom megvalósulásának profin kivitelezett módszertanát kaptam Daniellától és Pétertől, igényes és profi támogatással. Szívből ajánlom mindenkinek, aki készen áll a saját kezébe venni a sorsát, és megvalósítani egy nagy álmot.

Gyöngyi, nagyon szépen köszönjük, hogy vállaltad az interjút, és az inspiráló sorokat, visszajelzésedet! Öröm olyan személyt mentorálni, aki követi az útmutatásainkat, és hozzánk hasonlóan fontos számára, hogy minden szempontból igényes és értékteremtő vállalkozást építsen!

Oszd meg velünk gondolataidat!

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad az interjút. Kíváncsiak vagyunk a véleményedre és arra, mi volt számodra a legnagyobb tanulság belőle? Oszd meg velünk lent, a hozzászólás részben, és bátran tedd fel a kérdéseidet is, ha vannak!

Személyesen mi fogunk válaszolni rá! 🙂

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük