[INSPIRÁCIÓ]

Egy mérnök szenvedély projektje – Interjú Rüll Gáborral, az Utolsó Fogyókúra alapítójával

Gábor egy olyan piacon épített Teaching Businesst, ahol a multik reklámzaja folyamatosan bombázza a fogyni vágyókat “rövid távon sikert ígérő” termékekkel és csoda módszerekkel.

Szenvedélye az egészséges életmód, és elege lett abból, hogy megvezetik az embereket, látta a valós piaci problémát, amire valós segítséget dolgozott ki.

Példamutató abban, hogy ha valamit igazán akarunk, akkor tudunk rá időt fordítani, még akkor is, amikor éppen időből van a legkevesebb. Gáborral készített interjúnkban nemcsak a sikerekről, eredményekről olvashatsz, hanem a vállalkozóvá válásról és arról a mentalitásról, amivel képes volt mindig megtenni a következő lépést.

Gábor, kérlek mutatkozz be! Miben vagy szakértő, mivel foglalkozik a Teaching Businessed?

Rüll Gábor vagyok, Esztergomban élek, és itt is dolgozom projekt mérnökként. Az egészséges életmód az egyik legfontosabb dolog az életemben, így másodállásban az Utolsó Fogyókúra brandnév alatt futó online vállalkozásomat építem.

Online, saját tempóban, lépésről lépésre követhető fogyókúra programokat, étrendeket, sportolási útmutatókat kínálok mindazoknak, akik egészséges, természetes úton, tartósan szeretnének lefogyni életmódváltozással, tabletták, vibrációs eszközök, teleshop-os kacatok és egyéb kerülőutak nélkül.

Mi a küldetésed, a víziód, amit megálmodtál magadnak és a vállalkozásodnak?

 • A küldetésem nemcsak az,

  hogy segítsek minden érdeklődőnek lefogyni, hanem hogy mindez természetes, egészséges úton, életmódváltozással valósuljon meg a segítségemmel. Meggyőződésem, hogy ez az egyetlen tartós és egészséges útja az ideális alak elérésének. A fogyás köré egy egész iparág épült, nagyon sok a tisztességtelen szereplő. Edukációs jellegű cikkeimben erre is folyamatosan felhívom a figyelmet.

Mi volt a 2019-es év legnagyobb sikere számodra, ami inspiráló lehet az olvasók számára is?

A 2019-es év legnagyobb sikere az volt számomra, hogy a mentorálásotokkal teljesen új, profi alapokon, új márkanév alatt építhettem fel a vállalkozásomat olyan formában, amire végre igazán büszke lehetek.

Leckéről leckére döbbentem le folyamatosan, hogy mennyi mindenről még csak nem is hallottam, pedig évek óta szerkesztgettem weboldalakat. Ősszel el is indultam élesben, és pár nap múlva már megérkezett az első vásárlás. Technikailag tehát minden összeállt, ez nagyon fontos mérföldkő volt.

Mielőtt találkoztál velünk, hogyan teltek a mindennapjaid, és mi volt a legnagyobb problémád, amivel szembenéztél?

Mindenképpen szerettem volna profi minőségben képviselni az egészséges életmóddal kapcsolatos vállalkozásomat, ami akkoriban tanácsadásban merült ki és egy gagyi weboldalban, hogy nagyobb léptekkel induljak el a cél felé.

Vissza tudsz emlékezni egy konkrét eseményre, felismerésre, arra az igazi mélypontra, ami által megszületett benned az elhatározás: Ez nem mehet így tovább, változtatnom kell!?

 • Igen, emlékszem a tehetetlenség érzésére...

  Évekig egy nagyon kezdetleges weboldalam volt, ami ezer sebből vérzett. Mindenképpen szintet akartam lépni, hogy több emberhez tudjon eljutni az információ és tudás, ami nálam van, és ne kelljen tétlenül néznem, hogy a fogyás iparágában nagyon sok cég milyen hatástalan dolgokat akar rásózni az emberekre… De fogalmam sem volt, hogy hogyan csináljam, mik a lépések, és egyáltalán mi a következő lépés.

 • Ekkor találkoztam veletek, és azonnal elkezdtem dolgozni a Teaching Businessem felépítésén.

  Komoly elhivatottságra és időgazdálkodásra volt szükségem a haladáshoz, hiszen a teljes munkaidős projektmérnöki állásom mellett heti 5-6 napon még sportolok is. Ha valamit igazán akar az ember, megtalálja a módját, hogy foglalkozhasson vele.

Amikor nehézségekkel nézünk szembe, mindig van egy belső hang, ami azt súgja, Add fel… mert:

 • Nem vagy hiteles.
 • Nem vagy szakértő.
 • Nem vagy erre képes.
 • Az emberek számára nem érték a tudás, ami a birtokodban van.
 • Stb.

Neked volt bármi olyan, ami miatt majdnem feladtad?

Nyilván voltak kisebb hullámvölgyek, mert fárasztó volt néha a munka mellett is dolgozni a szabadidőmben, de őszintén szólva soha egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy feladjam. Mi értelme lett volna feladni, ha az orrom előtt van az egyértelmű következő lépés?

Tanácsolnál így utólag bármit az akkori ÉNednek?

Mindent úgy csináltam, ahogyan most is csinálnám, így maximum annyit, hogy: „Kitartás, mindig csak a következő lépésre koncentrálj!”

Hogyan tudtunk téged támogatni a megvalósítás során?

Az útmutatásaitok szó szerint aranyat értek. Amikor pedig kérdésem volt, akkor nagyon barátságos stílusban és segítőkészen válaszoltatok, ezúton is köszönet érte.

Hogyan nézett ki a megvalósítás időszaka? 1 mondatban hogyan jellemeznéd?

Egy mondatban nem tudom jellemezni. 🙂  Elképesztően izgalmas kaland volt, és persze kihívás is. Jó volt látni, ahogyan folyamatosan, napról napra fejlődik az egész rendszer, amit én építgettem. Így szerencsére nem éreztem tehernek a folyamatot. Viszont tényleg ki kellett használnom minden szabad 10-20 percet, ami csak volt, minden értelmetlen időrabló tevékenységgel fel kellett hagynom.

Gábor egy szuper példa arra, hogy időhiánnyal küzdve is lehet dolgozni a céljainkon. Mindig azt szoktuk mondani, hogy nem a sebesség számít, hogy milyen gyorsan valósítasz meg egy célt, hanem az, hogy megvalósítsd. A saját tempódban, a saját képességeidhez igazítva, nem pedig másokhoz. Élvezni kell az utazást, a megvalósítást, és jelen kell lenni a pillanatban, hogy később vissza tudj emlékezni erre az időszakra.

Hol tartasz most az úton?

Megjöttek az első vásárlások, most kisarkítva az egyetlen feladatom, hogy minél több vevőt szerezzek. A brand építés fázisában vagyok, azon dolgozom, hogy ismertté tegyem a márkámat és a módszeremet.

Az év vége és eleje különösen izgalmas a számomra, hiszen az a csúcsidőszak a fogyókúra témában.

Mit érzel, amikor arra gondolsz, Sikerült, megteremtettem a lehetőségét mindannak, ami a víziómban szerepel!?

Büszkeséget leginkább, hogy az új weboldalammal végre minőségi külsővel képviselhetem a küldetésemet, és a „motorháztető” alatt működő automatizált rendszereknek köszönhetően profi módon segíthetek mindenkinek elérni az ideális alakját.

 • Még mindig hihetetlen számomra, hogy a bevétel mennyire automatizált.

  Jön egy megrendelés, bankkártyával kifizetik, a rendszer kiállítja a számlát, létrehozza a felhasználói fiókot az online tanfolyamomhoz, kiküldi a résztvevő belépési adatait, a használati útmutatót és a számlát. Nekem pedig az égvilágon semmi dolgom. Tudtam, hogy ezt nyújtja egy megfelelően felépített online Teaching Business, de megtapasztalni hihetetlen érzés!

Vannak már számokkal vagy visszajelzésekben mérhető sikerek? Ha igen, mik ezek?

Még a brandépítés fázisában vagyok, de vannak már számok! A Facebook oldalam átlépte az 500. like-ot (és ebben saját ismerőseim nincsenek benne, szándékosan nem reklámoztam ismerősi körben, hiszen több szempontból is fontos, hogy valóban releváns érdeklődők lájkolják az oldalamat).

Nagy sikernek könyvelem el azt is, hogy a rendkívül nagy versenyben álló „fogyókúra” kulcsszóra a Google kereső 2,5 millió találatából jelenleg a 26. a weboldalam. De számos összetett kulcsszóra még jobb helyen szerepel.

Vannak már vásárlóim is, egyelőre még csak a bevezető termékemre, az igazi profit majd a következő szintű termékeim megvásárlásánál keletkezik, amelyeknek a kampányát még nem indítottam el.

Mik azok az előnyök, amik miatt belevágtál a megvalósításba, és amiket most megvalósulni látsz az életedben?

 • Végre van egy olyan üzleti rendszerem, amire büszke lehetek, amire hosszú távon építhetek.

  Nem akarok nagyon előreszaladni, de biztos vagyok benne, hogy némi idő elteltével a vállalkozásom olyan szintre fejlődik, hogy lehetővé teszi, hogy a szenvedélyemnek éljek.

Ez persze nem megy egyik napról a másikra, türelem kell hozzá. Jelenleg folyamatosan tesztelek és tartalommal bővítgetem a weboldalamat, ezekre koncentrálok most. Látom a folyamatos fejlődést.

Útravaló üzenet az olvasóknak?

Mentori útmutatással simán fel tudsz építeni teljesen egyedül is egy minden szempontból profi weblapot és online vállalkozást akkor, ha a megfelelő lépéseket követed.

Ne gondolkodj, az online oktatás az egyik legkönnyebben elindítható és automatizálható lehetőség, ha vállalkozni szeretnél és szakértője vagy egy témának. Ilyen alapos programot, amit Daniella és Péter összeállított, sehol nem fog találni senki.

“Valahányszor a többség pártján állsz, ideje megállnod és eltöprengened.” Azaz legyél egyedi, ne hallgass a kétkedőkre, ne tarts a nyájjal, járd a saját utadat.

Kívánok továbbá sok sikert és kitartást mindenkinek, aki belevág! Nagy munka, de elképesztően izgalmas kaland létrehozni egy ilyen üzleti rendszert. Szándékosan nem weblapot írtam, mert egy Teaching Business sokkal több annál.

Daniella és Péter nagyon kedvesek és segítőkészek, igazi mentorok. Nagyon örülök, hogy mellettetek döntöttem, és hogy megismerhettelek titeket.

Gábor, nagyon köszönjük neked az interjút! Mi is hasonlóképpen boldogok vagyunk, hogy megismerhettünk téged. És ez itt semiképpen sem a búcsú helye, csak lezárult egy fejezet, sikertörténettel. 🙂

Oszd meg velünk gondolataidat!

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad az interjút. Kíváncsiak vagyunk a véleményedre és arra, mi volt számodra a legnagyobb tanulság? Oszd meg velünk lent, a hozzászólás részben, és bátran tedd fel a kérdéseidet is, ha vannak!

Személyesen mi fogunk válaszolni rá! 🙂

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük