[INSPIRÁCIÓ]

A Teaching Businessük határa a csillagos ég – Interjú Dévai Elemér Attila asztrológus tanárral

Attila már-már klasszikusnak mondható problémája az volt, hogy a szaktudása átadása egyre időigényesebb és megterhelő. A vállalkozása elérkezett egy olyan pontra, ahol már nem tudott ezer felé szakadni, és folyamatosan utazva az országban képviseltetni a magát.

Az online oktatás előnyeibe akkor kezdett belekóstolni, amikor Skype-on, illetve Messengeren foglalkozott tanítványaival, de így is egyszerre csak 1-2 főt tudott tanítani. Ráadásul a folyamatos időpont egyeztetések is megnehezítették a munkáját.

Kereste a megoldást, és az online tanfolyamokban találta meg. Párja, Zsófia segítségével létrehozták saját online iskolájukat, Teaching Businessüket az asztrológia és karakterisztika területén. Mára már elmondhatják, hogy több online osztályt is vezetnek, helytől és időtől függetlenül tudnak tanítani, a résztvevők pedig tőlük tanulni. Az online vállalkozásuk azt is lehetővé tette számukra, hogy utazzanak és járják a világot.

Attila részletesen beszél a sikereiket megelőző útról.

Attila, kérlek mutatkozz be! Ki vagy és miben vagy szakértő?

Dévai Elemér Attila asztrológus tanár vagyok, szakmai felsőfokú diplomával, a Magyar Asztrológiai Szövetség tanácsadója, és a csillagfejto.hu tulajdonosa. Fő vonalam a karakterisztika tanítása és az életpályakeresés segítése, életvezetési tanácsadás.

Mi a küldetésed, a víziód, amit megálmodtál magadnak és a vállalkozásodnak?

  • Haladni akartam a korral,

    és azok számára is elérhetővé tenni a tudásomat, oktatásomat, könyveimet, akikkel a földrajzi távolság miatt nem tudtam kapcsolatba kerülni. Így hoztuk létre a Csillagfejtőt (csillagfejto.hu) párommal, Zsófiával, és a ti zseniális mentorálásotokkal.

  • Küldetésem,

    hogy nemcsak országszerte, hanem a külföldön élő magyarokhoz is eljusson az általam tanított magyar asztrológia és karakterisztika, és ezáltal segítsem őket, a környezetem rezgési szintjének emelését.

Mielőtt találkoztál velünk, hogyan teltek a mindennapjaid, és mi volt a legnagyobb problémád, amivel szembenéztél?

Korábban kizárólag úgy tudtam tanítani, hogy távoli városokba utaztam Budapestről, hogy házhoz vigyem a tudást. Ez rengeteg időt, energiát és kényelmetlenséget okozott.

Vissza tudsz emlékezni egy konkrét eseményre, felismerésre, arra az igazi mélypontra, ami által megszületett benned az elhatározás: Ez nem mehet így tovább, változtatnom kell!?

Pár évvel ezelőtt elérkeztem arra a pontra, hogy nem tudtam már ezer felé szakadni, és az ország több pontjára utazva tanítani az Isteni igazság, az asztrológia csodálatos tudományát. Személyes elemzéseket, horoszkópokat már régóta végeztem Skype-on, Messengeren, de a tanítás nehézkes volt, egyszerre csak egy-két főt tudtam az eltérő időbeosztások miatt tanítani.

Szerettem volna egy megoldást találni, ami mindenki számára jól működő rendszer lehet.

Mi hozta meg az áttörést, és hogyan találtál rá?

Szerencsére nagyon gyorsan rátaláltunk a megoldásra, az online oktatás lehetőségére és rátok. Párom, Somlai Zsófia, aki nálam ügyesebb számítástechnikai dolgokban, elvállalta, hogy követve a pontos és precíz instrukcióitokat felépíti az online iskolám, Teaching Businessem technikai részét.

Voltak személyes hátráltató tényezőid, amik ellenére belevágtál a Teaching Businessed megvalósításába?

Igen, még soha nem csináltam online anyagokat korábban, se Power Point prezentációt, se videóvágást, és az automatizmusokat sem ismertem. Nem voltam egy technikai zseni, de aztán rá kellett jönnöm, hogy ez csak illúzió. A megfelelő útmutatással minden sokkal könnyebb volt.

Hogyan tudtunk téged támogatni a megvalósítás során?

  • A programotok és mentorálásotok

    a honlapkészítéstől a technikai dolgokon át a marketingig segített mindenben. És ha bármi kérdésünk volt pár napon belül szakmai választ kaptunk rá. A megvalósítás időszaka nagyon izgalmas volt, rengeteget tanultunk és folyamatosan fejlődünk, bővülünk. Gyakran kevés volt a 24 óra, és éjfélig csináltuk a videókat heteken át.

Hol tartotok most a Csillagfejtővel?

Majd egy évvel ezelőtt indultunk el. Hatalmas öröm volt!

Rengeteg diákunk van már, és mind nagyon hálásak, hogy egy sokszínű és érdekes tudásanyagot tárok eléjük, amit akkor dolgozhatnak fel, amikor idejük engedi. Az online iskoláink bevételéből sikerült álmainkat megvalósítanunk, és elkezdtük terveink gyakorlatias megalapozását. A tavalyi évben 3x nyaraltunk külföldön, összesen 6 országban.

3 osztályt viszünk már (nálunk fix időpontokban indulnak “évfolyamok”). Idén online könyveket és előadásokat tervezünk készíteni az asztrológiai online iskola újabb osztályának beindítása mellett. Rövid videós tréningekkel szeretnénk feldobni az online tananyagokat, mert a képi látásmód jobban rögzül.

Mit gondolsz, mi a sikeres Teaching Businessek felépítésének titka?

Alapos szaktudás Daniellától és Pétertől és kitartó munka. Találni magunknak mentort, aki fogja a kezünket, mutatja az irányt és a hogyant.

Útravaló üzenet az olvasóknak? 🙂

Mindenkinek, aki többet érez magában, mint amit lehetőségei pillanatnyilag megengednek, szeretettel ajánlom Daniella és Péter támogatását. Folyamatosan segítettek, ha elakadtunk és minden akadályt legyőztünk együtt.

Az online oktatás a jövő, és neked is bele kell vágnod, ha szakmailag indokolt.

Zárszóként pedig egyik kedvenc idézetünkkel kívánunk sok sikert és rengeteg ügyfelet: „Az égitestek és jegyek nem okoznak csak jeleznek és hajlamosítanak. Istentől kapott szabad akaratunkkal Mi Magunk Ma teremtjük meg a holnapot!”

Zsófi, Attila, nagyon köszönjük nektek az interjút és az elismerő szavakat! Minket legalább olyan boldogsággal tölt el, hogy mentorálhattunk titeket! Élvezzétek az utazás összes formáját! 🙂

Oszd meg velünk gondolataidat!

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad az interjút. Kíváncsiak vagyunk a véleményedre és arra, mi volt számodra a legnagyobb tanulság? Oszd meg velünk lent, a hozzászólás részben, és bátran tedd fel a kérdéseidet is, ha vannak!

Személyesen mi fogunk válaszolni rá! 🙂

0 hozzászólás

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük