[INSPIRÁCIÓ]

20 év irodai munka után digitális nomád lett – Interjú Koreny Ildikóval, a Changelife alapítójával

Ildikó fantasztikus története minket is inspirál. 🙂 Minden mondatában érezhető a szakmája iránti elkötelezettsége és szenvedélye. Life coach-ként építi a Teaching Businessét, és mára elérte, hogy otthagyhatta korábbi munkahelyét, ahol közel 20 évet töltött.

Az interjúban adott válaszait Gran Canaria-ról írta meg. Pontosan onnan, ahonnan kalandos útjának mélypontja is indult néhány évvel ezelőtt. Akkor még kereste a kiutat a helyhez és időhöz kötött életéből, a munkája nem támogatta őt életfeladatában, így hát lépnie kellett.

Meg kellett hoznia azt a döntést, hogy a jól fizető vezetői pozícióját feladja, cserébe a szabad vállalkozói létért. Sikerült neki. Mert változtatni, mert vállalkozni. Megalapította a Changelife vállalkozását, hogy mások életét is segítse pozitív irányba megváltoztatni. Ismerd meg Ildikó sikertörténetét.

Ildikó, kérlek mutatkozz be! Ki vagy és miben vagy szakértő?

Koreny Ildikó vagyok, life coach. Korábban közel két évtizedig dolgoztam internal auditorként, vállalati coach szemléletben. Amióta csak az eszemet tudom, mindig akörül forogtak a gondolataim, hogyan tudnék valami maradandót alkotni.

 • Olyan életet élni és úgy dolgozni,

  amivel nem csak aktákat gyártok egy irodában, hanem sok-sok ember életét pozitív irányba tudom terelni. Mindig hittem a munkám hozzáadott értékében, és alkalmazottként is önállóan dolgoztam, állandó ötletrohamokkal bombázva a környezetemet.

Márkanevem Changelife, azaz: megváltoztatni az életet. A két évtized alatt szerzett szakmai tapasztalatom mind a szervezeti, mind a személyes folyamatok optimalizálása terén juttatott el a Changelife módszer megalkotásához.

Mondhatnám úgy is, hogy csináld másképp, mint mások! Ez a boldog és sikeres élet kulcsa.

Mivel foglalkozik a vállalkozásod/Teaching Businessed?

Aki elkötelezte magát a változás mellett, bármit – szó szerint bármit – meg tud tenni. Hogy hogyan? Ebben segítek én.

Munkám során folyton azzal szembesültem, hogy rengeteg nagyszerű és értékes emberrel találkozom, akiknek fogalmuk sincs arról, hogyan élhetnének teljes életet, hogyan valósíthatnák meg önmagukat. Hihetetlen sok ember kallódik a világban, akikben ott rejlik az elképesztő tehetség és nagyszerűség, ám ennek egyáltalán nincsenek tudatában.

Egyre inkább körvonalazódott bennem, hogy lépésről lépésre kidolgozott, közérthető módszertanra van szükség, amit bárki el tud sajátítani. Bár sokan és sokfélék vagyunk, agyunk működési mechanizmusa azonos és jól algoritmizálható. Olyan, mintha átprogramoznád az életedet vezérlő számítógépet az élményteremtésre, ami megfelelő finomhangolás után egész hátralévő életedben minőségi időt, sikert és pénzt termel neked.

Hamar rájöttem, hogy ezt a tanácsadói munkát nem érdemes kizárólag offline végezni, mert sokkal szűkebb az a kör, akikhez eljutok, és ezért nem tudom beteljesíteni a valódi küldetésemet.

Mi a küldetésed, a víziód, amit megálmodtál magadnak és a vállalkozásodnak?

 • Küldetésem,

  hogy megreformáljam az emberek saját életükhöz való hozzáállását, és ezáltal segítsek felépíteni egy minőségileg más, élményekkel teli életet, amiről még csak nem is álmodtak. Hogy a lehető legtöbb változás mellett elkötelezett embernek segítsek mielőbb sikeres, ön-azonos és teljes életet élni.

Hiszem, hogy az idő a legdrágább kincsünk, hiszen ez az egyetlen, ami soha nem termelődik újra. Életünk során napról-napra bizony egyre kevesebbel gazdálkodhatunk.

Mottóm: Az élet nevű játék nem a túlélésről kell, hogy szóljon – az élet ÉLMÉNY és elsősorban élvezet!

Mit szeretnél átadni a történeted bemutatásán keresztül azoknak, akik olvassák ezt az interjút?

Azt, hogy ideje felismerni: minden emberben határtalan lehetőségek lakoznak, amelyek feljogosítják őket a teljes életre és a bőségre. Ez nem valami spirituális ködösítés, hanem kutatásokkal alátámasztott tény.

Hiszem, hogy soha nem késő elkezdeni más szemmel szemlélni az életet, amivel túlélés helyett minőségi időt tudunk teremteni egész hátralévő életünk során. Más típusú gondolkodásmóddal, más típusú cselekvésekkel és új kapcsolati rendszer felépítésével többé nem a túlélés, hanem az élményszerű élet igenis elérhető. Az álomélet – a téves hiedelemmel ellentétben – nem csak a kiváltságosoknak vagy a gazdagoknak jár.

Mi volt a 2019-es év legnagyobb sikere számodra, ami inspiráló lehet az olvasók számára is?

Nem egészen egy év alatt a nulláról sikerült az önműködő online vállalkozásomat felépíteni. Egy személyben én vagyok a szakértő, a weboldal építője, az arculat tervezője, a marketingvezető, a szövegíró, a lektor és a reklámmenedzser is. 🙂

Normál esetben egy ilyen komplex rendszer felépítése többmilliós beruházással, 2-3 online szakértő bevonásával járt volna. Egyedül, választott mentoraim nélkül nem jutottam volna idáig.

A ti személyetekben olyan támogatókat kaptam, akik egész végig mellettem álltak, és akár az éjszaka közepén is válaszoltak, ha elakadtam. Bármikor kérdezhettem, mindig szakszerűen és önzetlenül segítettetek.

Anélkül, hogy kétségbeesetten próbálnám megszerezni az első ügyfeleimet, az online businessem tűpontosan tudja felkutatni azokat, akik készek a változásra, ezáltal öröm velük együtt dolgozni.

Ez a vállalkozási stílus egyben életstílus is, ami a folyamatos fejlődés áramlásában tart. Tértől és időtől független szabad vállalkozó lettem, ami hihetetlenül felszabadító és örömteli érzés.

 • Imádok utazni, és ez pontosan az az életforma, amihez önműködő vállalkozás szükséges.

  A munkám lett a hobbim, amit a másik nagy hobbim, az utazással együtt képes vagyok csinálni. Többé nem kell választanom aközött, hogy dolgozom, vagy utazom. Digitális nomád lettem. Minden tanácsadót csak arra tudok biztatni, hogy vágjon neki az online világnak, de feltétlen válasszon hiteles mentort!

Mielőtt találkoztál velünk, hogyan teltek a mindennapjaid, és mi volt a legnagyobb problémád, amivel szembenéztél?

A helyhez kötöttség és a behatárolt munkaidő volt a legnagyobb gond, amivel küzdöttem. Munka után fáradtan már nagyon nehéz a hozzám fordulók problémájára koncentrálnom, vagy alkotó tevékenységet folytatni.

Vissza tudsz emlékezni egy konkrét eseményre, felismerésre, arra az igazi mélypontra, ami által megszületett benned az elhatározás: Ez nem mehet így tovább, változtatnom kell!?

Két évvel ezelőtt, amikor párommal egy hónapot töltöttünk Gran Canaria-n, akkor éltem meg igazán, mit is jelent a szabad élet. Délelőtt felkeltünk, csodás környezetben, a saját pálmafánk alatt megittuk a finom kávét.

Kicsit dolgoztam a laptopomon – akkor csak úgy mehettem el szabadságra ilyen hosszú időre, hogy kialkudtam az otthondolgozást -, szieszta után pedig elsétáltunk a csodás fehér homokos partunkra.

Hazafelé a homokban kéz a kézben sétálva csodáltuk a naplementét. Akkor tanultam meg, hogy az időérzékelés teljesen szubjektív, akárcsak a saját értékítéletünk. Ettől a ponttól kezdve így akartunk élni.

Mi hozta meg az áttörést, és hogyan találtál rá?

Két évig tartott, mire sok-sok erőfeszítéssel és tudatos befektetésekkel anyagilag függetlenítettük magunkat a munkahelyünktől, és ez időszak alatt végre elvégeztem a life coach képzést, megszereztem a gyakorlatot, amire most a Teaching Businessem épül.

Bár a munkahelyemen eltöltött több mint 16 év alatt rengeteget tanultam és fejlődtem, de mire nekiláttam a saját vállalkozásom felépítésének, ezt a munkát és pláne ebben a formájában gyakorlatilag kinőttem.

 • Hónapokon át kerestem és kutattam a megoldások után,

  de azt láttam, hogy innen-onnan összemazsolázgatni a profi online jelenléthez szükséges tudást egyrészt iszonyú munkás lenne, másrészt rendszerszinten sem találtam kielégítő megoldást. Ekkor találtam rátok. 10 hónapnyi munka után (9 hónap ebből főállás mellett, egy hónap már vállalkozóként) utólag bevallom, hogy kezdetben csak halvány fogalmaim voltak, milyen hihetetlenül sokféle készséget kell ahhoz elsajátítani, hogy ez a rendszer így összeálljon.

Alázattal közelítve a témához azt is látom, hogy mennyi fejlődési potenciál van még benne, ami állandóan új kihívásokat fog jelenteni a jövőben. Ez fantasztikus, hiszen végre olyan munkám lett, ami egy percig sem untat, és állandóan egyre magasabb szintre lehet fejlődni általa.

Mentorálásotok által nemcsak a szakmámban, hanem az online kompetenciák világában is piacképes tudást szereztem, amit folyamatosan fejlesztve a lehetőségek tárháza jóval szélesebbé vált, mint amire korábban akár gondolni is mertem volna.

Voltak személyes hátráltató tényezőid, amik ellenére belevágtál a Changelife megvalósításába?

Kizárólag a munkahelyemen és utazással eltöltött időveszteség, napi 11 óra. Munka után nekiülni önmegvalósítani igencsak magas elköteleződési szintet igényel, én ezt naponta megtettem.

Hihetetlen önfegyelem és sziklaszilárd elhatározás kellett hozzá, de megérte, bármi is vár rám a jövőben. Az elmúlt közel egy évben több lettem, és minden eddiginél többet és intenzívebben tanultam.

Mi volt a legnagyobb nehézség, amivel szembe kellett nézned az elképzelésed megvalósítása során?

Meg kellett hoznom azt a döntést, hogy a jól fizető vezetői pozíciómat feladjam, cserébe a szabad vállalkozói létért.

Amikor nehézségekkel nézünk szembe, mindig van egy belső hang, ami azt súgja, Add fel… mert:

 • Nem vagy hiteles.
 • Nem vagy szakértő.
 • Nem vagy erre képes.
 • Az emberek számára nem érték a tudás, ami a birtokodban van.
 • Stb.

Számodra mi volt az a dolog, ami miatt esetleg majdnem feladtad a célodat?

Eleinte kétségeim voltak afelől, hogy rendelkezem-e a kellő szakmai tapasztalattal. Aztán azonosultam azzal, hogy nem kell a tökéletesre törekednem. Így aztán belevágtam, és tudom, hogy mentőmellényként mindig ott lesznek nekem csodálatos mentoraim, és az engem körülvevő sok kedves barát, ismerős, akik egy emberként minden időkben támogattak engem.

Ők azt mondják, hiteles ember vagyok, nincs mitől tartanom. Amit tanítok, annak minden betűjét élem is. Olyan, hogy feladom, számomra ismeretlen. A halogatás az egyetlen, amit nekem is, mint bárki másnak, le kellett küzdenie.

Tanácsolnál így utólag az akkori ÉNednek valamit?

Gyomláld ki mindazokat, akik hátráltatnak, akár családtag, akár álbarát az illető, vagy csak egy jó szándékú, de alacsony önbecsülésű ismerős, aki puszta féltésből le akar beszélni, hogy fejest ugorj az ismeretlenbe. Te csak tarts ki, és semmi se tántorítson el. Mindig a célon legyen a szemed, ne nézz se jobbra, se balra, csakis előre!

Hogyan nézett ki a megvalósítás időszaka? 1 mondatban hogyan jellemeznéd? 🙂

Elképesztő erőfeszítések és hónapokig tartó, izgalmas időbefektetés, amelyek sokszorosan megtérülnek egész hátralévő életemben.

Mondhatnánk azt, hogy könnyű lesz, nem követel áldozatot egy Teaching Business megvalósítása, de akkor hazudnánk, mi pedig nem szeretünk ferdíteni. Vállalkozás építésről beszélünk, ami bizony sokkal több kihívással jár, mint bármi más az életben. Viszont olyan csodálatos tapasztalások és életminőség javulás vár az út végén, amit kevés dolog tud megadni egy online vállalkozáson kívül. Megéri dolgozni.

Hol tartasz most az úton?

Miután elindult a Changelife, már az első napokban nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam.

Akik eddig látták a honlapomat, mind azt hitték, hogy valami profi honlapkészítő, vagy fejlesztő csinálta. Amikor elárultam, hogy én csináltam mindent választott mentoraim segítségével, csak annyit tudtak kinyögni: Wow! Ez igen!

Az első Facebook hirdetés napján már szépen jöttek is a feliratkozók és másnapra több megrendeléssel is büszkélkedhettem. Nagyon jó érzés! Az önműködő rendszerem hibamentesen, sebészi pontossággal azt csinálta, amit szerettem volna.

Dolgozom az első online step by step kurzusomon. Ebben sem vagyok magamra hagyva.

Amint megfelelő számú követővel fogok rendelkezni, szeretnék együttműködni olyan szakértőkkel, akiknek hasonló célközönsége van. Együtt egy sokkal komplexebb tudáshoz tudnánk segíteni azokat, akik valóban szeretnének fejlődni és tartalmas életet teremteni önmaguk és a hozzájuk közelállók számára.

Mit érzel, amikor arra gondolsz, Sikerült, megteremtettem a lehetőségét mindannak, ami a víziómban szerepel!?

Határtalan örömöt, büszkeséget, egyben szakmai alázatot, hisz még rengeteget lehet és kell is fejlődnöm az online szakmában. Ez boldoggá tesz, hisz megtaláltam az életfeladatom, végre van értelme nap mint nap erőfeszítéseket tenni. Mi azért vagyunk, hogy jobbá tegyük a világot.

Mik azok az előnyök, amik miatt belevágtál a megvalósításba, és most megvalósulni látod őket az életedben?

Szabadon vállalkozni, rengeteg emberhez eljutni és segíteni a legjobb tudásom szerint – tértől és időtől függetlenül.

Mit gondolsz, mi a sikeres Teaching Businessek felépítésének titka?

 • A legendás ügyfélélmény, amit én is kaptam.

  Versengés helyett együttműködés más szakmabeliekkel, és folyamatos win-win helyzetek megvalósítása, ahol a legtöbb hasznot az ügyfél aratja le. Mi, szakértők pedig tanulhatunk egymástól és többek leszünk ezáltal.

Mik a jövőbeni tervek?

Rövid távon dolgozom a social media megjelenéseimen, közép távon hasonlóan színvonalas és tűpontos megoldásokat tartalmazó life coaching programot szeretnék bevezetni, az igazán elkötelezett ügyfeleimnek személyes mentorálással.

A Ti példátokból rengeteget inspirálódtam, és ezt a szemléletet igyekszem minél inkább beépíteni a saját mentorálási programomba is. Hosszú távon az itt megszerzett online üzletépítési kompetenciáim tökélyre fejlesztését tűztem ki célul, és illusztrátor tehetségemet felhasználva újabb könyv ötletem is körvonalazódik.

Útravaló üzenet az olvasóknak? 🙂

Minden töprengéssel töltött nappal távolabb kerül a valódi szabadság. Az, aki hajlandó célokat kitűzni és naponta fáradhatatlanul tenni is érte, bármilyen kis lépéseket tesz egy-egy napon, egy év alatt messziről integet vissza a mögötte álló tétovázóknak.

 • Dönthetsz úgy,

  hogy nekiállsz az online business sűrű erdőjében utat vágni egy darab bozótvágó késsel. De miért tennéd, amikor sebészi pontosságú eszközt adnak a kezedbe egy tévedhetetlen irányjelzővel, amik segítségével pontosan ott és úgy fogsz utat törni magadnak, hogy a legrövidebb úton kitalálj a tisztásra, a fényre.

Én az utóbbit ajánlom, amivel több évnyi meddő próbálkozást, keserves kudarcot és milliós nagyságrendű tanulópénzt spórolhatsz meg. Gondold meg: az időd soha nem jön vissza, és vele együtt a ma lehetőségei sem. A világ rohamtempóban húz el melletted, amíg te vaktában tapogatózol és sűrű ködben vánszorogva haladsz, keresve a boldogulásod ösvényét. Válaszd inkább a tökéletes mentort a célodhoz!

Nem túlzás azt mondanom, hogy az összes magyarországi online vállalkozó nevében köszönetet mondhatunk Daniellának és Péternek, akik rengeteg áldozatos munkával, elképesztő erőfeszítéseket téve ilyen hihetetlenül logikus és rendszerszinten is működő tudásanyagot, mentorprogramot hoztatok létre.

Egyetlen gond van: klónoznotok kellene magatokat ahhoz, hogy minden online szakértő részt vehessen a személyes mentorálási programotokban, mert azzal együtt az igazi! 🙂 Köszönet és hála mindenért!

Ildikó, nagyon gratulálunk neked, és köszönjük, hogy vállaltad az interjút! Csak önmagunkat tudjuk ismételni: inspiráló példa vagy, és öröm volt mentorálni téged! Persze a közös utunknak nincs vége. 🙂

Oszd meg velünk gondolataidat!

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad az interjút. Kíváncsiak vagyunk a véleményedre és arra, mi volt számodra a legnagyobb tanulság? Oszd meg velünk lent, a hozzászólás részben, és bátran tedd fel a kérdéseidet is, ha vannak!

Személyesen mi fogunk válaszolni rá! 🙂

1 hozzászólás
 1. Molnàr Ibolya
  Molnàr Ibolya says:

  Személyesen hitelesíthetem Ildikó elszántságát (nap mint nap, együtt utaztunk, miközben tanult vagy dolgozott ezen), a hihetetlen energiát ami benne van, olyan örömmel érdeklődéssel építette mindezt fel, amilyet még nem láttam. Sokat tanított nekem (észrevétlenűl), amiért hálás is vagyok! Örülök, hogy az élet mellé sodort. Sok sikert Ildikó

  Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

A "Hozzászólás küldése" gombra kattintással elfogadod az Adatkezelési Tájékoztatót!
.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük